Sida 1 av 1

Gray Watson [G] (HenrikJ)

Postat: sön 19 feb 2017, 11:32
av SORTERINGSHATTEN
Jan 09, 2011 8:23 pm

Gray Watson, Oxford


”Haha försöka fånga mig om du kan” rösten ekade i den stora mörka skogen som fanns bakom familjen Watsons hus. Två bröder, en på elva och den andra på tio år lekte glatt tillsammans, de hade trätrollstavar, eller rättare sagt pinnar som de hittat ute i skogen. De lekte att en var en förrymd fånge och den andra var en som skulle fånga in med en massa trollformler, pojkarna kunde väldigt få formler, det var mest vad deras bröder hade berättat för dem. Gray Watson var just nu fånge och flydde ifrån sin lillebror Andrew Watson, det hade redan börjat blivit mörk och deras mor hade ropat in dem för tjugo minuter sedan. Då hade grabbarna haft fullt upp i leken och knappt hört någonting, ändå fast modern hade varnat om att det kunde finnas saker runt om i skogarna. Saker som ingen av bröderna hade en aning om vad det kunde vara för någonting.

”Andrew, du är bara så seg, försök att hinna ikapp mig då! Jag kommer aldrig in i azkaban” skrek Gray och fortsatte att springa i full fart, ut mot gläntan där det hyfsat stora huset låg.

”Haha det där va…. Andrew… Andrew. Vart är du?” Gray skrek inte, han pratade bara högt, eftersom han inte ville ha ut sin mor, ifall någon var borta så blev hon orolig och speciellt nu när mörkret hade dragit sig in över skogen och gården. Utan rädsla sprang han snabbt in i skogen och tittade sig omkring, trästaven slängde han iväg långt bort mot några buskar, skogen var ganska tät, vilket gjorde det svårt att ta sig fram mellan alla kvistar. Han skulle antagligen aldrig ha vågat gått in i skogen, men med tanke på vad som skulle kunnat ha hänt med hans bror så kände han sig tvungen.

”Andrew” skrek han då han kommit en bit in i skogen, nu började Gray bli orolig på riktigt, vad hade hänt brodern för någonting. Han hörde någonting i busken bakom sig, han hoppade till men gick såklart fram mot busken, ifall det skulle vara något djur så kunde han alltid låtsas att han kunde trolla, synd bara att han slängde bort trollstaven. Han fick slänga lite med luggen, eftersom han hade hyfsat långt hår, den bruna färgen på håret passade perfekt in runt trädstammarna som hade ungefär samma färg.

”Hjälp, aj” orden gnydde och Gray kunde se blod och lite längre fram låg hans bror på marken, under en stor grann. De blåa ögonen letade sig fram i det mörker som han nu vant sig i. Andrews knä var blodigt och Gray kunde se ett djupt sår och framför honom så stack en stor kvist mitt upp ur marken, han tänkte snabbt och drog av sig tröjan som han hade på sig och lindade den runt broderns ben. Gray är alltid omtänksam och tänker oftast mera på andra än vad han tänker på sig själv. Han hjälpte sedan Andrew upp på fötter igen och tog sedan stöd och började gå sakta framåt med honom tätt intill sig.


Ifall dagarna för Gray Watson hemma i Oxford inte bestod av en massa äventyr ute i skogen bakom huset så var det samlandet av pinnar som han tyckte liknade trollstavar som intresserade honom, då de andra i familjen skulle spela quidditch så tittade han helst på eller var domare, det hade aldrig varit någon sport som intresserat honom från första början, det var egentligen väldigt konstigt. David var intresserad och hans äldsta bror Miles spelade till och med i Gryffindors quidditchlag.


Gray ser Hogwarts som en stor lekplats, där han tillsammans med blivande kompisar kan hitta på en massa äventyr och lekta tillsammans, liksom han var ju elva år och alla sade att man skulle ta studierna på ett sådant stort alvar, men det tänkte inte Gray göra, det ända som spelade roll för honom var en massa äventyr och lek.Hans föräldrar jobbar båda med magiska djur, det kan vara vad som helst, skadade, födning och parning bland annat Gray var väldigt intresserad och följde med hans föräldrar på det han fick, ibland kunde det vara farliga djur och då fick han stanna hemma.


Klockan var inte mera än tio denna morgon och om en timma skulle han dra iväg för första gången med det tåget som skulle ta honom till Hogwarts, kofferten stod packat och mitt i rummet stod han, Gray Watson. Rummet såg väldigt tomt ut, han hade tagit med sig de mesta som fick plats, till och med onödiga saker kunde få följa med bara för han skulle känna sig hemma. Då det gällde elevhem spelade det ingen roll, båda hans bröder hade hamnat i Gryffindor, även hans kusiner hade gjort det, okej alla utom en. Skulle han kanske ha en liten chans att hamna i Slytherin då? Men eftersom att Meylise gick där så spelade det ju ingen roll ifall han hamnade där, han tyckte om henne som släkting och såg nästan upp till henne, hon var ju cool, hade kommit till Hogwarts och hamnat i Slytherin.


Gray är väldigt lång och spinkig, ändå fast han inte sportar så tränar han eftersom han springer runt i skogarna så mycket.