Julkalender 2019 har startat. Dagens lucka hittar du här!

Vill du bidra med något till årets julkalender? Det finns fortfarande datum kvar, som du kan paxa här!

Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo // Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉 // OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

Iris Brightwell [G] (Emmz)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 413
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Iris Brightwell [G] (Emmz)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN » tis 09 jul 2019, 21:58

Iris Brightwell, Swansea, Wales

Klockan är bara strax efter sju på morgonen den här lördagen i slutet på augusti och elvaåriga Iris Brightwell har just vaknat trots att hon har sommarlov. Det finns en förklaring till det hela, hon är helt enkelt morgonpigg. Ute lyser solen från en blå himmel till hennes stora lycka, perfekt väder för att gå på upptäcktsfärd! Upptäcktsfärder, äventyr och sådant tycker hon verkligen om. Hennes mamma tycker däremot att hon är lite dumdristig ibland eftersom hennes upptäcktsfärder och äventyr brukar innefatta att klättra i träd och liknande. Själv tycker Iris att hon är modig som vågar och modig är verkligen något hon strävar efter att vara. Men först står frukost på schemat så hon sträcker på sig och kliver sedan upp ur sängen. Snabbt borstar hon igenom sitt röda, lite vågiga hår framför spegeln hon har i sitt rum. Flickan som syns i spegeln är lång och smal med ett runt ansikte och grå ögon. Smala läppar och en antydan till uppnäsa har hon också samt fräknar.

När hon borstat klart håret så fortsätter hon ut i köket där hennes föräldrar Samuel och Charlotte redan äter frukost.
”God morgon!” hälsar hon glatt på dem och slår sig sedan ner vid köksbordet.
Hon får två trötta god morgon till svar och det är bara att inse att alla inte är lika pigga och glada som hon på morgonen. Glad är hon i och för sig nästan alltid och det är få saker som får henne att bli arg. Krig, orättvisor, personer som är dumma mot andra människor eller djur och sådant är saker som får henne att bli arg. Hon vill gärna att alla ska ha det bra och vara snälla mot varandra, godhjärtad som hon är. Är det någon som är elak mot någon annan rycker hon gärna in och ställer upp för den svage, så lite av en hjälte försöker hon nog omedvetet vara ibland.

”Hur gick det i senaste quidditch-matchen?” frågar hon sin pappa som sitter med näsan i dagens upplaga av tidningen samtidigt som hon brer en smörgås.
”Holyhead vann!” svarar han, fortfarande med tidningen framför sig.
”Yes!” utbrister Iris och blir genast ännu gladare.
Quidditch är ett av hennes största intressen och favoritlaget är Holyhead Harpies. Hon har en liten dröm om att bli quidditchproffs i framtiden men om den drömmen slår in vet man aldrig. Men hon är ganska envis och har en stark vilja så när hon har bestämt sig för något så ger hon inte upp så lätt. Sport och att röra på sig tycker hon över lag mycket om. Djur tycker hon också mycket om och familjens gamla katt Charlie ser hon som en av sina bästa vänner. Om några dagar börjar hon på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom, och hon kommer verkligen att sakna den gråspräckliga katten. Familjen också förstås. De som står henne nära betyder väldigt mycket för henne.

Iris pratar på om allt möjligt där vid köksbordet för att prata är hon också ganska duktig på. Hennes föräldrar brukar ibland säga att hon ger dem skavsår i öronen så mycket som hon pratar och det är möjligt att det stämmer. En stund senare ansluter även lillasyster Flora till frukosten.
”Mormor och morfar hälsar på i eftermiddag så ni får komma ihåg att städa era rum innan”, påminner Charlotte när Iris äntligen tar en paus i sitt pratande.
Iris suckar för att städa tycker hon inte är särskilt roligt, och hon är inte den mest ordningsamma personen heller så hennes rum brukar se ut som ett slags ordnat kaos. Att hennes mormor och morfar kommer ser hon dock fram emot.

Iris föräldrar Samuel och Charlotte är båda magiker, Charlotte en mugglarfödd sådan medan Samuel kommer från en magikersläkt. De började på Hogwarts samtidigt men sorterades in i olika elevhem, Gryffindor respektive Ravenclaw. Av den anledningen umgicks de inte särskilt mycket under skoltiden. Några år efter att de tagit examen från Hogwarts så korsades deras vägar igen och de började dejta eftersom de insåg att de nog tyckte om varandra. Kärlek uppstod och till slut gifte de sig samt fick två barn, döttrarna Iris och Flora. Charlotte arbetar som botaniker och det är tack vare henne som döttrarna har fått sina namn. Samuel däremot arbetar som trolldrycksmakare.