Inloggningsproblem? Se den här tråden i Reparo

Nu har julkalendern börjat! Om du vill vara med och göra en eller flera luckor finns det fortfarande dagar kvar att paxa. Läs mer här!

Visste du att du kan använda @mentions även i forumet? 🎉

OBS! Om du väntar på ett mejl från SORTERINGSHATTEN men inte verkar få något så kan du höra av dig via PM eftersom mejlen stundtals är lite bråkig.

Marigold Windfield [G] (Emmz)

Användarvisningsbild
SORTERINGSHATTEN
Sorteringshatt
Sorteringshatt
Inlägg: 382
Blev medlem: ons 28 dec 2016, 23:38

Marigold Windfield [G] (Emmz)

Inlägg av SORTERINGSHATTEN » mån 28 maj 2018, 23:09

Marigold Windfield, Leeds, England
Solen lyser över Leeds den här sommardagen, till elvaåriga Marigold Windfields stora lycka. Hon tycker om när det är fint väder eftersom det är så mycket roligare att vara ute då, och att vara ute är bland det bästa hon vet. Då kan man gå på äventyr, klättra i träd eller hitta på något annat roligt. I och för sig har hon inget emot regn eller snö heller men hon föredrar helt enkelt sol. Just för tillfället hoppar hon runt på stenarna i den lilla bäcken inte långt från familjens hus samtidigt som hon låtsas att det finns monster i vattnet. Om hon nuddar vattnet finns risken att monstren äter upp henne. Hon har en livlig fantasi så det är inget ovanligt att hon hittar på sådana här lekar. Hennes föräldrar brukar ibland säga att hon är dumdristig när hon klättrar i träd, hoppar på stenarna i bäcken och liknande eftersom hon kan göra illa sig men själv tycker hon att hon är modig. Modig är för övrigt något som hon strävar efter att vara.
”Mary? Mary?” hör hon plötsligt en välbekant röst ropa en bit bort.
”Jag kommer, mamma!” svarar hon.
Mary är förövrigt hennes smeknamn, hon är nämligen inte särskilt förtjust i sitt förnamn eftersom hon är döpt efter blomman med samma namn. Blommor, växter och sådant tycker hon är ganska tråkigt om hon ska vara ärlig. Hennes mamma Charlotte älskar blommor däremot och jobbar som botaniker.
”Har du lekt i bäcken nu igen? Tur att du inte ramlade och slog dig. Hursomhelst så måste du städa ditt rum, farmor och farfar kommer lite senare”, säger Charlotte och suckar samtidigt som hon kommer närmare.
”Men mamma! Aldrig får man göra något roligt. Kan jag inte städa lite senare?” svarar Mary.
”Nej, du kommer hem och städar nu. Annars slutar det bara med att du inte hinner städa”, får hon till svar av sin mamma.
Mary är glad att hennes farmor och farfar ska hälsa på eftersom familjen och vännerna betyder mycket för henne men hon har absolut ingen lust att städa. Det är verkligen tråkigt att städa, och även om hon inte riktigt vill erkänna det själv så är hon lite slarvig av sig. Dessutom är hon lite av en tidsoptimist också, hon tror ofta att hon hinner mer än hon gör.

En stund senare har hon satt fart med städningen av sitt rum och plötsligt hittar hon sin faktabok om quidditch. Som hon har letat efter den! Hon slår sig ner på sängkanten med boken och börjar bläddra lite i den. Quidditch och sport över huvud taget tycker hon väldigt mycket om. Favoritlaget i quidditch är för övrigt Montrose Magpies. Djur, speciellt lite coolare djur som drakar, och musik tycker hon också väldigt mycket om. Hon försöker även lära sig spela gitarr men det går sådär. Som tur är så är hon ganska envis och ger därför inte upp så lätt. Ibland läser hon också böcker eller skriver egna små berättelser, och de får gärna handla om hjältar som räddar världen. En hjälte skulle hon också vilja vara. Hon är också väldigt duktig på att prata och det är inte ovanligt att hon pratar lite för mycket, för snabbt och ibland även vid fel tidpunkt. Hon försöker bli bättre på att inte prata så mycket men det är svårt att låta bli ibland.
”Men Mary, skulle inte du städa? Farmor och farfar kommer vilken sekund som helst”, frågar hennes pappa Aaron som plötsligt tittar in i hennes rum.
”Jo, just det!” svarar hon med en suck och lägger ifrån sig boken för att fortsätta med städningen.

Marys föräldrar Aaron och Charlotte är båda magiker och de träffades när de var i 20-årsåldern genom några gemensamma vänner. Med tiden blev de kära och några år senare gifte de sig. Året efter giftermålet föddes Mary och två år senare föddes hennes lillebror Aster som även han fick namnet efter en växt. Charlotte arbetar som sagt som botaniker medan Aaron är trolldrycksmakare. Mary har ärvt sin pappas blonda hår, hans hjärtformade ansikte och de ganska tunna läpparna. Men precis som sin mamma är hon ganska lång och smal, och hon har även ärvt sin mammas blå ögon.